رفتن به بالا
  • پنجشنبه - 11 آبان 1396 - 20:17
  • کد خبر : ۷۵۳۴
  • مشاهده :  145 بازدید
  • چاپ خبر : تلاش برای ثبت معنوی شیره پزی انگور و مسقطی دشمن زیاری / رادیو ممسنی + عنوان

تلاش برای ثبت معنوی شیره پزی انگور و مسقطی دشمن زیاری / رادیو ممسنی + عنوان

رادیو ممسنی: شیره ی انگور یا به گویش محلی دوشَو و یکی از فرآورده های آن به نام مِیِده برای ثبت معنوی در دستور کار واحد ثبت معنوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت. “خبر نورآباد“ – سرویس اجتماعی:شیره ی انگور یا به گویش محلی دوشَو و یکی از فرآورده های آن به نام […]

رادیو ممسنی:

شیره ی انگور یا به گویش محلی دوشَو و یکی از فرآورده های آن به نام مِیِده برای ثبت معنوی در دستور کار واحد ثبت معنوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت.

“خبر نورآباد سرویس اجتماعی:شیره ی انگور یا به گویش محلی دوشَو و یکی از فرآورده های آن به نام مِیِده برای ثبت معنوی در دستور کار واحد ثبت معنوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت.
مراسم تهیه ی دوشو(دوشاب) و پخت کلوچه مسقطی لری دشمن زیاری در محل برگزاری جشنواره غوره دشمن زیاری انجام گرفت.
در این مراسم خانم ثابت قدم مسول واحد ثبت معنوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس، به همراه روابط عمومی آن سازمان و عوامل اجرایی ثبت و ضبط و ریاست سازمان میراث فرهنگی شهرستان ممسنی حضور داشتند.
فاطمه رزمجویی کارشناس ارشد ایرانشانسی در این باره گفت: این مراسم در یک کارگاه سنتی و کومه در دشت دیده بان دشمن زیاری برگزار شد،کارگاه و روش های تولید شیره ی انگور و مِیدِه جز میراث فرهنگی ملموس و آداب و رسوم آن جز میراث فرهنگی ناملموس می باشند.
رزمجویی افزود:این شیره از انواع انگور شیرازی و گَهی منطقه دشمن زیاری، محل کاشت بزرگترین تاکستان های دیم کشور تهیه می شود، ابتدای مهر ماه تا اواسط آبان ماه زمان شیره پزی انگور در دشمن زیاری است. و در این فاصله زمانی کارگاه های متعددی در روستاهای دشمن زیاری به شکل سنتی در حال پخت یکی از مهم ترین فرآورده های انگور می باشند.
این فعال فرهنگی ادامه داد: در بخش دیگری از این مراسم نحوه تهیه ی کلوچه مسقطی لری دشمن زیاری(مِیدِه) نیز توسط عوامل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان برای ثبت مراحل بعدی فیلمبرداری و عکسبرداری شد. از مهم ترین نکات تهیه مسقطی منطقه دشمن زیاری عدم استفاده از شکر و استفاده جایگزین مسقطی همین شیره ی طبیعی انگور است، که بدون استفاده از روغن تهیه می شود.
رزمجویی علاوه بر اقدامات لازم جهت ثبت این دو میراث گرانبها، جشنواره های متعددی نظیر برداشت سالیانه غوره، جشنواره بلوط، اقدامات جهت ثبت معنوی آبغوره گیری سنتی دشمن زیاری، تشکیل اتاق همیاری جنگل، تشکیل تعاونی باغداران شهرستان ممسنی را در کارنامه کاری دارد. وی دانش آموخته دانشگاه شیراز و مدرس دانشگاه نیز می باشد، این فعال فرهنگی مهم ترین اقدامات را جهت ثبت و زنده کردن میراث فرهنگی و هنری سرزمین اجدادی خود انجام داده است.
در این مراسم مدیر کل دفتر امور روستایی شوراهای اسلامی و دهیاری های استانداری فارس، فرماندار شهرستان ممسنی، بخشدار دشمن زیاری، شوراهای اسلامی و دهیاری های بخش دشمن زیاری به همراه سایر مسولین و رسانه های خبر نورآباد و نورآنلاین حضور پیدا کردند.
تلاش برای ثبت معنوی شیره پزی انگور و مسقطی دشمن زیاری
تلاش برای ثبت معنوی شیره پزی انگور و مسقطی دشمن زیاری
تلاش برای ثبت معنوی شیره پزی انگور و مسقطی دشمن زیاری
تلاش برای ثبت معنوی شیره پزی انگور و مسقطی دشمن زیاری
گزارش اختصاصی خبر نورآباد، اصغر پارسایی

منبع: خبرنورآباد

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه